Увага! Йде переоблік ! Ціни можуть відрізнятися! Звертайтесь до менеджера для уточнення!
Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
Графік роботи:

ПН-ПТ: 09:00–19: 00

Сб:  09: 00–18: 00

0
Мій кошик

Десиканти

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Десикація

Види десикантів?

У чому відмінність десикантів від гербіцидів?

Як використовувати Раундап( гліфосат) як десикант?

 

В наш час для десикації прийнято використовувати солі гліфосату, дикват і глюфосинат амонію. Всі вони діють по різному, але їх використовують , щоб зробити рівномірно дозрілий урожай

Що ж таке десиканти і як вони працюють?

В чому полягає різниця у використанні гербіцидів, або десикантів?

Чи можна використовувати Раундап (солі гліфосату)  як десикант?

Що ж таке десиканти і як вони працюють?

Десиканти - хімічні препарати, що викликають зневоднення та підсушування культур перед збиранням.

Процес десикації - це прискорене висушування культури для оптимізації збирання. Це прискорення дозрівання полегшує механічний збір врожаю. Десикація незамінна при інтенсивному вирощуванні сільськогосподарських культур. Це прискорює збирання, пригнічує хвороби і бур'яни, знижує втрати врожаю і навіть покращує його якість.

Купити десикант в Україні на поле для проведення десикації обов’язково потріно, щоб забезпечити рівномірні  дозрівання, особливо для:

  1. Ріпаку;
  2. Кукурудзи;
  3. Соняшнику;
  4. Гороху;
  5. Сої

І решту культур, що фізіологічно дозрівають нерівномірно. Оброблені кошики соняшника і стручки бобових культур, що ще не дозріли, швидше висихають і готові до збирання з тими стручками і кошиками, які дозріли самостійно.

 Було помічено, що після десикації гороху його дружне дозрівання дозволяє зберегти до 20% врожаю завдяки тому, що стручки не тріскаються.

 Під час десикації підвищується якість продукції!  Десикант діє так, що зелене листя рослин починає висихати. Це активує рух асимілянтів з листя в плоди і зерна. Таким чином, це збільшує олійність насіння або вміст цукрів і клейковини. Такий прийом підвищує якість врожаю на одну дві позиції. У регіонах з достатнім зволоженням легше висушити культуру на полі, ніж потім сушити зібраний урожай. Це не так складно і економічно доцільніше. Зібраний після десикації соняшник можна відразу везти на елеватор. Великі площі поля обробляють за допомогою авіації. Це пояснюється тим, що соняшник на момент збору досягає висоти близько 2 метрів і проводити обробку стандартними способами проблематично. Наземна техніка знищує частину врожаю, тому її не використовують.

Коли потрібно купляти десиканти?

Десикант потрібно брати завчасно, адже при високій волозі повітря і рослин, погодніх умов і  фізіологічно нерівномірне дозрівання посіву, забур'яненість поля велике поширення хвороб, препарати швидко зникають із полок магазинів і ви можете не дочекатися появи наступної партії, а робити десикацію потрібно завчасно.

Види десикантів

 Десиканти діляться на препарати:

  1. контактної та
  2. системної дії.

Препарати контактної  дії - це десиканти на основі диквату або в більш покращеному варіанті дикват диброміду. Десиканти контактної дії (Диквати) діють швидше і ефект помітний вже протягом 3-4 днів.

Як десиканти другої групи застосовуються – гербіциди - десиканти суцільної дії на основі гліфосатів. Гербіцид проникає в коріння і наземну частину рослин. Ефект настає довше аж через 10-12 днів після обприскування. Для зернових колосових культур десикацію проводять за 10-15 днів до збору культури, для соняшника не менш ніж за 14 днів. При цьому культура повинна фізіологічно дозріти на 80-90%.

Десикація – це еконономічно виправданий ефект для вашого поля, оскільки завдяки десикації можна добитися:

 Переваги десикації

  • якісного і рівномірного дозрівання зерна
  • рівномірного дозрівання врожаю;
  •  боротьба з бур'янами;
  •  підвищення якості зібраного зерна або насіння;
  • скорочення витрат на післязбиральну досушку зерна

Що краще опрати для десикації?

Якщо проблема забур’я­не­нос­ті не стоїть надто гостро, а більш нагальною є швидкість і м’якіша дія, то варто розглянути – диквати

Препарати на основі дикватів належать до контактних засобів, після потрапляння робочого розчину на рослину відбувається підсушування без впливу на кореневу систему. Дія дикватів набагато швидша, ніж гліфосатів: за сприятливих умов триває лічені дні.

Принцип дії дикватів

 Активна речовина швидко поглинається рослиною, перетворюючись на перекис водню, який руйнує стінки мембран клітин. Такий механізм сприяє м’якому засиханню стебел і листя, водночас покращуються якісні характеристики зерна. Окрім достатньо м’якої дії нівелюється і проблема фітотоксичності на наступну культуру — дикват розкладається вже за кілька тижнів.

 Але є у таких препаратів і мінуси: один з яких це вразливість до опадів - навіть маленький дощ здатний повністю змити діючу речовину з поверхі рослини.

Чи можна використовувати Раундап (солі гліфосату)  як десикант?

Солі гліфосату теж дуже широко використовують для десикації різних культур, адже представляють собою гербіцид суцільної дії з системними властивостями.

  1. ГЕФЕСТ ( Ізопропіламінна сіль гліфосату, 480 г/л)
  2. СПІНЕР  ( Ізопропіламінна сіль гліфосату, 480 г/л)
  3. ГЕФЕСТ ПАУЕР (гліфосат, 800 г/кг (еквівалент 888 г/кг амонійної солі)

Принцип дії гліфосатів як десикант

Гліфосат проникає в тканини і разом з соком рослини переміщується до кореня, зупиняючи синтез амінокислот.
Перевагами є:

  • контроль бур’янів;
  • унеможливлення повторного відростання і продовження вегетації;
  • припинення розвитку деяких патогенів.

Але мінуси також є:

  • залежність від стану рослини (для активного транспорту діючої речовини флоемою, рослина має активно вегетувати і не відчувати стресу);
  • вплив на схожість насіння (якщо під час обробки воно було недозрілим);
  • тривалий період дії (до 20 днів);
  • вплив температури (за температури нижче 14°С препарат діє повільніше).

Яка різниця між гербіцидами і десикантами

Головна мета проведення десикації - це прискорити достигання культури і полегшити збирання врожаю!

Дикват, на відміну від гербіцидів (як наприклад гліфосат), впливає лише на ті клітини рослини, з якими безпосередньо взаємодіє. Руйнуючи кутикулу, речовина проходить низку окислень та змін у рослинній клітині, зрештою перетворюючись на перекис водню, мембрани руйнуються, вивільняючи її вміст і таким чином волога безперешкодно випаровується з листка - рослина висихає.

Гліфосат у ролі десиканта

Зазвичай у кожному господарстві чи у кожного аграрія залишається трішки невикористаного гліфосату

Використання гліфосатів, як десиканта  у полі не тільки підсушують культуру, доводячи зерно до необхідних кондицій, а також працюють за своїм головним призначенням – знищенням усіх видів бур’янів ! Особливо цей прийом використовується на пізній хвилі засміченості поля для очищення місця перед посівом на наступну культуру. Але процес дозрівання триває більше часу, як наприклад за застосування препаратів на основі диквату. І при наявності опадів процес дозрівання може розтягнутися до 20 днів. Ще одною перевагою у використання гліфосатів у ролі десикантів є швидке проникнення в рослину (через півгодини після внесення він поглинається на 90%) та пряма гербіцидна дія

Отже, щоб обрати вірний десикант для вашого поля, потрібно, добре урахувати всі нюанси, всі плюси та мінус і взяти саме те, що буде дієвим і економічно вигідним!

Вгору